Tønsbergs Blad

Vekst i digitale lesere og abonnenter, prisvinnende journalistikk, mer samarbeid med andre mediehus i regionen og utfordrende marked for papiravisen preget 2015 for Vestfolds største mediehus.

Fakta
Samlet opplag - Les mer 20844
Ikon
Utgiversted Tønsberg
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør Sigmund Kydland
Kommer ut Mandag - lørdag
Daglige lesere totalt
Daglige lesere totalt
50000
Daglige brukere på mobil
Daglige brukere på mobil
20000
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
36000
Fordeling lesere
Redaksjonelle årsverk 32
Fordeling stoff/annonser
Klagesaker til PFU 2
Fellelser i PFU 1 (kritikk)
Egne interne retningslinjer Ja

Digitale abonnenter i fokus

Jakten på digitale abonnenter fikk fart i 2015. Ved årets utløp hadde TB nesten 17.000 registrerte digitale kunder - AiD-brukere. 2015 ble også et godt år for redaksjonelle priser.

Prosjektet Jakobs Fordommer vakte nasjonal oppsikt, og ble stort på sosiale medier i tillegg til papiravis, mobil, nett og web-TV.

Journalistene Jakob Semb Aasmundsen og Bjørnar K. Bekkevard fikk da også Amedias pris for beste lokaljournalistikk i 2015.

- I vår Vær varsom-plakat heter det at «pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk» og som oppgave «å beskytte enkeltmennesker og grupper mot overgrep og forsømmelser.» Mediehusets prosjekt går inn i denne tradisjonen på en ny måte når den lar oss få møte personer og grupper vi har fordommer mot – og konfronterer disse fordommene, ikke bare med fakta, men med levende mennesker, som har en historie å fortelle, sa juryen for Amedia-prisen.

– Det motet Tønsbergs Blad har vist ved dette prosjektet beviser at regler er til for å brytes. Det markerer starten på en ny tid for journalistikken. En tid som er basert på åpenhet, raushet og medmenneskelighet, sa Jakob Semb Aasmundsen i sin takketale.

 

I Vestfold Journalistlags prisutdeling for 2015 var det Tønsbergs Blads journalist Øystein Sørumshagen som fikk gjeveste priser, både Årets Nyhetsak og Den store journalistprisen i Vestfold.

Temaet var verken «sexy», lett tilgjengelig, særlig fengende eller forståelig for folk flest. Men den stortingsvedtatte uførereformen rammet hardt. Øystein Sørumshagen fikk tid og rom fra ledelsen til å grave i dokumenter. Så snakket han med folk som tapte på reformen. Da løsnet det, i flere saker fikk leserne en lett tilgjengelig innføring i problemstillingen.

Resultatet var at ofrene fikk en stemme, politikere måtte svare for seg, og Sørumshagen fikk to priser.

Legg til i min rapport

Debattarena

Kommunevalg og kommunesammenslåinger ga Tønsbergs Blad rekordmange leserinnlegg på både papir og digitale flater.

Sammenslåingen av Stokke og Sandefjord til en kommune, med påfølgende flytting av Vear fra Stokke til Tønsberg, preget valgkamp og debattsidene i Tønsbergs Blad og tb.no.

Kommunesammenslåinger vekker følelser, og det har vært høy temperatur på debattarenaene. I akkurat slike tider har lokalavisa en stor mulighet til å vise sin betydning og nytte for lokalsamfunnet. Uansett syn og standpunkt ble tb.no den viktigste arenaen for debatten.

I 2015 sjøsatte vi en egen debattside for ungdom, som vi ønsker å bygge videre opp. "Uredigert" er et lavterskelsted for de yngste debattantene.

Legg til i min rapport

Kritikk i PFU

Tønsbergs Blad fikk kritikk av PFU i en sak i 2015, der klager var anonymisert. PFUs kritikk (den mildeste formen for fellelse) gikk på saklighet og omtanke, særlig for detaljgrad i et rettsreferat.

Her er saken som fikk kritikk i PFU.

Vi bruker PFUs kjennelser som viktig verktøy i etikkrøkten i redaksjonen.

Legg til i min rapport