Cloud Story

Vi er en ny aktør i et medielandskap i endring. Vi leverer redaksjonelt innhold til redaksjoner som følger Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Etterhvert som redaksjoner nedbemannes, og de som sitter igjen må stadig gjøre flere oppgaver, er vår rolle å sikre at frilansjournalistikk møter de høye kravene til etikk og kvalitet publikasjonene etterstreber. I vår første redaksjonelle årsrapport forteller vi hvem vi er, hva vi driver med og tanken bak Cloud Story.

Fakta
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør Marte Glanville (redaksjonssjef)
Redaksjonelle årsverk 3
Klagesaker til PFU 0
Fellelser i PFU 0
Egne interne retningslinjer Ja
I tillegg til faste redaksjonelle medarbeidere kommer en rekke frilansere

Mål og prioriteringer

Cloud Story (CS) ble grunnlagt i juni 2015, som en avdeling i Cloud Media Service. Avdelingen leverer redaksjonelt innhold til redaksjoner som følger Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

CS er både et innholdsbyrå og et frilansbyrå, og leverer innhold både til print og nett. Vi er et bindeledd mellom journalister, fotografer og redaksjoner.

Vi er tre redaksjonelt ansatte: to journalister og en redaksjonsleder. I tillegg samarbeider vi med journalister og fotografer landet rundt, med hovedvekt på Østlandsområdet. Frilanserne har varierende grad av tilknytning til CS, noen jobber vi tett med, andre mer ad hoc.

Etterhvert som redaksjoner nedbemannes, og de som sitter igjen må stadig gjøre flere oppgaver, er vår rolle å sikre at frilansjournalistikk møter de høye kravene til etikk og kvalitet publikasjonene etterstreber.

Med én telefon eller e-post til vår redaksjonsleder kan redaksjonene bestille et utall saker fra ulike frilansere. Alle saker går via vår redaksjonsleder før levering, dermed blir det et ekstra ledd som sørger for at saker leveres gryteklare og som påser at etiske retningslinjer følges.

Cloud Storys redaksjonsleder samarbeider tett med redaksjonssjefene i ulike publikasjoner for å levere skreddersydde ideer og innhold. Fakturering og kontrakter om gjenbruk går via oss, noe som minsker administrasjonen for våre kunder.

Alle som jobber for oss må signere en habilitetserklæring.

Ingen får lov til å jobbe både for Cloud Story og selskapets content avdeling, Cloud Media.

Alle ansatte er medeiere i selskapet.

Per 1.2.2016 har vi levert 305 saker til 18 publikasjoner.

Vi har hatt en jevn økning både i volum og i antall kunder siden etableringen.

Eksempelvis leverte vi over 60 saker i januar 2016, sammenlignet med 15 saker i juni 2015.

Vi holder jevnlig seminarer og workshops.

Hittill har vi hatt følgende temaer: lag din egen nettside, podcasting, merkevarebygging, titler & ingresser og kunsten å bygge ut en artikkel til en bok.

Våren 2016 planlegges en workshop i Vær Varsom-plakaten og i reportasjefotografering for journalister.

Vi har egne frilans-plasser i våre lokaler i Havnelageret i Oslo. Vi tror at journalistikk skapes best i fellesskap, og ønsker at Cloud Story skal være et godt sted for frilansere å være tilknyttet.

 

Legg til i min rapport