Stavanger Aftenblad

Flyktningkrise, flom i Sør-Rogaland, valgkamp, valg og nye gull til regionens ishockeylag satte dagsorden for Stavanger Aftenblad i 2015. en dagsorden som blir mer og mer digital.

 

 

Fakta
Samlet opplag - Les mer 55412
Ikon
Utgiversted Stavanger
Bilde av redaktør
Ansvarlig redaktør Lars Helle
Kommer ut Hver dag, seks dager i uka på papir. E-avis på flere hellig- og høytidsdager.
Daglige lesere totalt
Daglige lesere totalt
201000
Daglige brukere på mobil
Daglige brukere på mobil
65000
Daglige brukere på nett
Daglige brukere på mobil
113000
Fordeling lesere
Redaksjonelle årsverk 106
Antall lederartikler 320
Antall kommentarer 800
Klagesaker til PFU 8
Fellelser i PFU 2
Egne interne retningslinjer Ja

Glimt fra året som gikk

Aftenbladet satset stort på lokalvalget. Nytt var de store tv-debattene i Sandnes, Bryne, Jørpeland og Stavanger der vi satte dagsorden med de vesentligste sakene i regionen. Det kan ingen andre, og det fikk vi enorm respons på. Over 11.000 fulgte tv-debattene, mens sakene som satte blant annet ommunesammenslåingen i nytt lys ble masse lest. Selve valgdagen 14. september tok lesingen seg til nye høyder. Aftenbladet.no nådde over 1 million sidevisninger. Folk trålte resultatene og leste hva kommentatorene våre mente. Politisk var også Tore B. Kallevigs avgang i Stavanger Frp en stor sak i mars.

I høst fulgte vi flyktningsituasjonen tett, og vi snakket tett med asylsøkerne i Kirkenes og fulgte dem tett etter at de kom til nødmottakene på Alstor og det gamle Telenor-bygget på Forus. Arbeidslivet i regionen er i dramatisk endring. Energi-redaksjonen var tett på i #oljekuttene. To store terroraksjoner og klimatoppmøte i Paris var sentrale i 2015. Aftenbladet var der. Som vi selvsagt var under ekstremværet Synne her hjemme. Direkterapporteringen der Aftenbladet publiserte raske nyhetsmeldingen og svarte fortløpende på leserspørsmål ble lest av 130.000, og har markert sjangeren som ny og etterspurt og noe Aftenbladet vil gjøre mer av i året som kommer.

Les mer i redaksjonelt regnskap for Stavanger Aftenblad:

Spillereglene endrer seg

Mest les og delt

Årets beste bilder

Sosiale medier

Spesialer

Priser vi delte ut

Priser vi vant

Pressens Faglige Utvalg

Om Aftenbladet

 

 

 

Legg til i min rapport